GÖREV VE SORUMLULUKLAR
►AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programı olan Erasmus+ Programının yükseköğretim alanında yer alan hareketlilik projelerinin (KA131 ve KA171) başvuru, sözleşme, bütçe yönetimi, uygulama ve raporlama aşamaları ile bu çerçevede gerçekleşen öğrenci ve personel hareketlilik faaliyetlerinin ilan ve seçim aşamalarından, hareketliliğin organizasyonu, takibi ve sonuçlandırılmasına kadar tüm süreç ve işlerin koordinasyonunu sağlamak.
►Erasmus+ hareketlilik projeleri ve/veya ikili iş birliği protokolleri kapsamında gelen değişim öğrencilerinin ve akademisyenlerin başvuru, kabul, kayıt, oryantasyon, takip ve belgelendirme gibi işlemleri içeren süreçlerini yürütmek.
►Uluslararası öğrenci kabulüne yönelik olarak tercih başvurularının alınması, gerekli hazırlıkların yapılması, başvuruların değerlendirilerek yerleştirme işlemlerinin yapılması, sonuçlar ile kabul mektuplarının ilanı ve kabul edilen öğrencilerin kayıtlarının yapılması gibi süreçleri koordine etmek ve yürütmek.
►Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında uluslararası öğrencilerin ikamet belgelerini İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim etmek ve bu süreçte öğrenci ile Göç İdaresi Müdürlüğü arasında koordinasyon sağlanmasına yardımcı olmak.
►Hükümet Burslusu olarak ya da Türkiye Bursları kapsamında kayıtları yapılan uluslararası öğrencilerin ödeme ve kayıt süreçlerine destek olmak.
►Uluslararası öğrenci kabulüne yönelik olarak hazırlanan “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uluslararası Öğrencilerin Ön Lisans ve Lisans Programlarına Başvuru, Kabul ve Kayıt İşlemlerine İlişkin Yönerge” sini Üniversitenin uluslararasılaşma stratejisi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının belirlediği esaslar çerçevesinde güncellemek.
►Koordinatörlüğün görev alanları içinde yer alan iş ve süreçlerle ilişkili ulusal ya da uluslararası düzeyde toplantı, kongre, fuar ve organizasyonlara katılmak, gerektiğinde aynı kapsamda yer alan toplantı veya organizasyonlara ev sahipliği yapmak, etkinlikler düzenlemek.
►Yükseköğretim alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlara ilişkin mevcut ya da olası üyelik süreçlerinin takibini yapmak, gerektiğinde bu kuruluşların etkinliklerine katılım sağlamak.
►Uluslararası öğrenci kabulü ve Erasmus+ Programı kapsamındaki hareketlilik projeleri ile ilişkili olarak duyuru, tanıtım ve bilgilendirme dokümanları hazırlamak.
►Yabancı ülkelerdeki yükseköğrenim kurumları ya da eğitim/araştırma merkezleri ile yapılan akademik iş birliği anlaşmalarının ve protokollerin hazırlık, onay ve yürütme aşamalarında gerekli çalışmaları yapmak, kayıtlarını tutmak.
►Üniversitemizin mevcut akademik iş birliği anlaşmaları ve protokolleri kapsamında ya da çeşitli kuruluşların burs programları aracılığıyla üniversitemizde eğitim-araştırma faaliyetleri yürütmek amacıyla kısa ya da uzun süreli ziyaret gerçekleştirmek isteyen öğrenci ya da akademisyenler için, akademik birimlerden gelen talepleri değerlendirmek ve davet mektubu hazırlamak.
Yukarıda tanımlanmış görev ve sorumlulukların dışında kalan iş ve süreçler, uluslararası mahiyet taşıyor gibi görünse de Koordinatörlüğün görev ve sorumluluk alanında değildir. Özellikle, her türlü çeviri işleri, hareketlilik projeleri dışında kalan Erasmus+ projeleri, araştırma programları ya da projeleri, özel stajlar ya da değişim programları, müfredat çalışmaları, diploma eki çalışmaları Koordinatörlüğümüz dahilinde yapılmamaktadır.