Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Buddy Sistemi

Erasmus Programı, Mevlana Değişim Programı kapsamında ve tam zamanlı olarak Üniversitemize gelen değişim/uluslararası öğrencilere, gerek gelişleri öncesinde gerekse burada bulundukları süre boyunca mentorluk (rehberlik) edebilecek Üniversitemiz öğrencilerinden oluşturulacak bir “buddy” sistemi kurulması planlanmaktadır. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından koordinasyonu sağlanacak olan bu sistemle gelen yabancı öğrenciler ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencileri eşleştirilecektir. MSKÜ öğrencileri bu kapsamda misafir öğrencilere resmi, sosyal, kültürel konularda ve üniversite ile şehir yaşamına alışmalarında yardımcı olacaklardır. Buddy sistemi sayesinde hem gelen misafir öğrencilerimiz destek görmüş olacak hem de Türk öğrencilerimiz yabancı dilini geliştirme ve yeni arkadaşlar edinme fırsatı bulabileceklerdir.

“Buddy” olmak isteyen bir MSKÜ öğrencisinden öncelikle:

• yeni gelen öğrencilere MSKÜ’ne ve Muğla’ya alışma sürecinde arkadaşlık ve rehberlik etmeye gönüllü olması,
  • çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle tanışmak ve evrensel bir bakış açısı geliştirmek istemesi,
  • yabancı bir dilde iletişim kurma yetkinliğine sahip olması,
  • kendisiyle eşleştirilmiş olan öğrenci/öğrenciler ile düzenli aralıklarla ve gerektiğinde özel/acil durumlarda görüşmeye istekli olması

beklenir.

Programa başvurmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki başvuru formunu doldurup intoffice@mu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Kendilerine dönüş yapılacaktır.

Başvuru formu için tıklayınız

Son Güncelleme Tarihi : 14.01.2014 16:53:42 Okunma Sayısı : 6076